Blodstrupmoen

Blodstrupmoen bandportrettBlodstrupmoen er en post-svartmetallkvintett fra Fredrikstad som har holdt på siden 2014. Bandet ble startet av Eirik Odin Lie og Arne Magnus Fjelle under en rekke forskjellige navn, og var fra starten godt plantet i metall og stonerrock-sjangeren.

I 2015 spilte de inn en demoversjon av låta «Piggtrådkveiler» som er å finne på Hoppla Hestens samlealbum «Full Stall: Volume 1». I to år jobbet bandet med debutalbumet sitt, som måtte spilles inn helt på nytt etter mye trøbbel med både innspilling og line-up. Prosessen kom ordentlig i gang etter at de fikk med seg Simen Følstad Nilsen (Aiming For Enrike, Honningbarna) som produsent på skiva. Etter mye jobbing og god tålmodighet slapp Blodstrupmoen sitt selvtitulerte album på rød og lilla 12″ vinyl gjennom Hoppla Hesten. Albumet fikk veldig god respons, og er så godt som solgt ut.  De ble godt mottatt med både 9/10 i Metal Hammer, 5/6 i Evig Lyttar og 8/10 i Musikknyheter.no, nominasjon til GAFFA-prisen under kategorien «Årets Norske Nykommer» og debutplata ble kåret til den 10. beste norske plata i 2016.

Etter albumslipp spilte albumet konserter rundt hele landet, i tillegg til flere festivaljobber på blant annet Tons Of Rock, Slottsfjellfestivalen og Øyafestivalen. Bandet hadde en noe turbulent periode etter albumsuksessen, med line-up problemer, interne stridigheter og praktiske problemer. Dette medførte også at bandet valgte å trekke seg fra Hoppla Hesten i 2017. Bandet jobber for øyeblikket med å skrive sitt andrealbum.

Aktive: 2014 – d.d.
(Sluttet i Hoppla Hesten i 2017)

 

Streaming: