NY UTGIVELSE: Sthøy – Atrophy

Tre år etter deres debutalbum er Sthøy tilbake og leverer fuzz-pop i særklasse på deres andrealbum, Atrophy!

Sthøy er hjertebarnet til brødrene Herman og Henry Solstrand. Sammen lager de musikk best beskrevet som fuzz-pop, med en generell inspirasjon fra 90-talls rock. Prosjektet har vært mer eller mindre inaktivt de siste tre åra, men nå er de endelig tilbake med ny musikk.

Ny tilnærming

Siden forrige gang har Sthøy gått fra trio til duo bestående av brødrene Solstrand. De har kanskje blitt det man kan kalle et familieband! Ikke bare har bandet krympet, men innspillingen har også tatt noen skritt tilbake. Sthøy har gått fra fullt studio i Rockehuset i Halden til hjemmestudio og innspilling i stua, men det har ikke gått på bekostning av kvalitet. EP-en bærer tydelige preg at brødrene både har vokst som låtskrivere og produsenter, og føles som det naturlige steget videre for bandet.

Ikke ligget på latsiden

Det har gått tre år, men brødrene Solstrand har ikke ligget på latsiden! I tillegg til studier og jobb har begge jobbet med egne prosjekter. Henry har siden den gang vært med som trommis i HRPS og vært med å spille inn deres album The Truth, gitt ut ikke bare en men to utgivelser med bandet sitt Ed, Edd Og Eddy i tillegg til å ha bidratt med både låt og tromming på fellesprosjektet The Band That Never Was. Herman har gitt ut det fantastiske albumet A Prime Number Of Olives med soloprosjektet/bandet Turtlenecktie, en låt til The Band That Never Was i tillegg til å ha studert ved NTNU og i utlandet. Vi snakker her om to som ikke har ligget og hvilt siden forrige Sthøy-utgivelse.

Hvis du vil oppleve 90-tallsinspirert fuzz-pop/stoner/grunge/emo med et herlig og skittent lydbilde er det her utgivelsen å høre på akkurat nå. Her får du servert plenty med allsangvennlige refrenger, catchy riff og god låtskriving! Du finner Atrophy hvor enn du lytter til musikk.

På Atrophy spiller:

  • Herman Solstrand – Vokal/gitar/bass
  • Henry Solstrand – Vokal/gitar/bass/trommer

Atrophy tracklist:

  1. Atrophy
  2. You Fit In Perfectly (Utgitt som singel 26.06.2020)
  3. Too Late (Utgitt som singel 05.06.2020)
  4. Don’t Run Away
  5. Irrelevant

Stream:

Spotify
Spotify
Apple Music
Apple Music
Tidal
Tidal
YouTube
YouTube
Deezer
Deezer
Bandcamp
Bandcamp