Honecker

Honecker bandportrettHonecker er et postpunk-band fra Fredrikstad, inspirert av band som Joy Division, The Cure og Bauhaus. Bandet ble startet som et sideprosjekt i 2012, og det var en måte å få utløp for all angst og mørke som man satt inne med.

I 2013 gikk Honecker i studio og spilte inn debutalbumet …I En Tom By. Med kun to konserter under beltet gikk bandet inn i en lang pause, som nå blir brutt av oppfølger-EPen Takk For Alt og en tilhørende spillerunde rundt i landet. Er du interessert i nitrist og tidvis litt utight musikk så er Honecker bandet for deg! Bestående av simple men drivende trommer, et konstant bassdriv og en gitar som er alle plasser hele tiden. Dette kombinert med Even Teistung sin mørke stemme, og sangtekster med svært dystert preg.

Honecker er et band som dyrker det triste og følsomme. Det gjenspeiler seg også i bandnavnet som er tatt etter Erich Honecker, som var statssjef i Øst-Tyskland. Det er lite som er mer nitrist enn en stor mur, betongblokker så langt øye kan se og ikke minst styresmakter som styrer med jernhånd. Selv synes vi det var ekstra nitrist at Honecker ble sendt i eksil av sitt eget parti, hvorpå han dør bare noen få år etterpå av kreft.

Honecker utga sitt tredje album, Hvorfor så Trist, gjennom Hoppla Hesten i 2019.

Even Teistung – Vokal og gitar
Jørgen Skontorp – Bass og koring
Ørjan Osen Skarshaug – Trommer
Simen Sinding Madsen – Gitar

Aktive 2012 – d.d.

Streaming: