Moose Empire

Moose Empire bandportrettMoose Empire stammer fra de dypeste skoger i Sarpsborg. Bandet spiller garasjerock med innflytelse fra pop-punk, samt høy orgelføring. The Kinks, The Hives, Honningbarna, Death By Unga Bunga, samt 90-tallets pop-punkhelter har vært inspirasjonskilder. I god gammel garasjerocktradisjon er det mye «baby» i tekstene, en generell oppfordring om å danse med, men også innslag av humor og interne vitser. Blant annet er bandets katt og maskott Theodor Satan et tema for en låt.

Moose Empire startet i 2012 under det lekre navnet TFF (The Finger Fuckers) og opptrådte på UKM samme året. Kort tid etter finner de navnet Moose Empire gjennom en bandnavnegenerator på nett og får med flere bandmedlemmer. Bandet er hyperaktivt og spiller konserter over hele Østfold. Bandet spiller også inn en CD-r kalt «Moose Empire’s Greatest Hits» på sitt eget øvingslokale/studio. I 2013/14 blir bandet med på Hoppla Hesten.

Joakim Hæren og Jakob Ottesen startet sideprosjektet Tormods Orgelkvartett sammen med Johanna Winther i 2014. I 2015 slipper Moose Empire debutalbumet sitt «Strikes Back» og har med en låt på samleskiva «Full Stall: Volume 1» det samme året. Bandet dro så på Europaturné med vekt på Tsjekkia og Øst-Europa sommeren 2015. Sommeren 2016 dro bandet igjen ut på Europaturné, denne gangen sammen med HRPS. Etter sommeren 2016 ble Moose Empire mer og mer inaktivt på grunn av interne stridigheter og studier. Jakob Ottesen var med på å stifte Rabagast, og Tormods Orgelkvartett ble oppløst samme år. Noen av medlemmene gikk så over til å stifte Ultrakill.

Moose Empire er et band man absolutt burde ha fått med seg live. Bandet hadde en voldsom energi, helt uforutsigbare og med et personlig preg. Man visste aldri hva man fikk, men det ble dritbra. Alt fra vaffelsteking, instrumentstropper som ryker, og publikum som hopper opp på scenen. Gutta i bandet rullerer på å spille trommer, bass, gitar og orgel, så det kunne føles som om de bedriver en form for sirkeltrening. Uansett hva som skjer leverte gutta i bandet 110%

Aktive: 2012 – 2016

Streaming: