Project Herpes

Project Herpes bandportrettProject Herpes var et punkband fra Fredrikstad og forløperen til bandet HRPS. Project Herpes var inspirert av norsk punk på 70-tallet, og hadde for det meste norske tekster. Bandet var opptatt av prepubertal humor, aggressive sceneshows og tullete påfunn.

Project Herpes ble stiftet sommeren 2008 av Even Teistung og Jørgen Skontorp. Jørgen og Even hadde møtt hverandre samme år og blitt enige om å lage band sammen. På den tiden spilte Even i metalbandet DeadWing, så Project Herpes forble et sideprosjekt. I løpet av 2008 skrev de to sanger som de spilte inn i hjemmestudioet i kjelleren til Jørgens svoger. Da Project Herpes bare var to medlemmer ble resten av instrumentene spilt av medlemmene fra svogerens band.

Bandet hadde sin første opptreden på UKM i starten av 2009. Dette var også første gang bandet hadde full line-up. Opp til da hadde bandet lånt medlemmer fra DeadWing, og da gitaristen aldri dukket opp ble bandet nødt til å finne seg et annet medlem. Først på scenen under UKM var bandet samlet for første gang. Der fremførte de låta «Daddy’O». Etter at line-upen var satt dro bandet tilbake til Jørgens svoger for å spille inn en EP. Resultatet ble «The Communist Party», en CD-r bestående av 5 låter. Planen var at de håndlagde CDene i 50 eksemplarer skulle selges på Rød Ungdoms sommerleir og til venner.

I perioden 2009-2012 spilte bandet utallige konserter rundt om i Østfold, og hadde mange studio sessions for å spille inn debutalbumet. Bandet forsøkte å spille inn i forskjellige amatørstudioer med varierende hell, og lette etter et plateselskap som ville gi ut albumet deres. Først i 2012 startet innspillingen for det som skulle bli debutalbumet. Med Laurits Mosseby fra Göttemia bak spakene i studioet i Rockehuset ble 13 låter spilt inn til debutalbumet «Bear».

Project Herpes forsøkte så å få bli med i plateselskapet og kulturkollektivet Tonehjulet Kräftpest, men etter å ha blitt avvist valgte bandet å starte sitt eget selskap inspirert av Tonehjulet Kräftpest. Det ble til kulturkollektivet, plateselskapet og organisasjonen Hoppla Hesten, som da ga ut sin første utgivelse, «Bear» av Project Herpes. Bandet satt på en god del materiale fra tidligere innspillinger, og det var mange låter som ikke var kommet med på albumet, så de ble enige om å lage et worst of album. Det resulterte i Hoppla Hestens andre utgivelse, «The Worst Of Project Herpes», en samling av gamle demoer og innspillinger.

Perioden 2012-2013 var en turbulent periode med mye krangling og interne stridigheter. I tillegg var bandet utsatt for mye flytting på grunn av studier. Høsten 2012 flyttet trommis Sondre Stokkan Spæren for å studere og bandet ble til en trio hvor frontmann ble satt til å spille bass og bassist ble satt til å spille trommer. På grunn av manglende ferdigheter hos begge ble det skrevet to simplere låter og en hyllestsang til St.Croix-huset sitt jubileum.

Trommis Sondre kom tilbake fra studier, tett etterfulgt av at bassist Even Teistung dro på sine studier. Kombinert med interne stridigheter om retningen til bandet ble Even Teistung kastet ut av bandet og erstattet av bassist Peder Javall Hansen, opprinnelig fra Erectile Dysfunction (forløper til Elmon). Det var først etter denne line-upforandringen at bandet gikk i en mer garasjerock-preget retning og vekk fra den norske 70-tallspunken fra tidligere. Project Herpes skrev og spilte inn fire låter som skulle bli EPen «HRPS» i 2013. Bandet var blitt lei det gamle bandnavnet og følte at dette var såpass annerledes, så Project Herpes ble gjort om til bandet HRPS.

Aktive: 2008 – 2013
(Gikk så over til bandet HRPS fra 2013 til d.d.)

 

Streaming: