Tormods Orgelkvartett

Tormods Orgelkvartett bandportrettTormods Orgelkvartett er et orgelbasert garasjerock-band fra Sarpsborg. Jakob Ottesen og Joakim Hæren fra Moose Empire fikk med seg Johanna Winther på vokal og bass, og skapte trioen og sideprosjektet Tormods Orgelkvartett mot slutten av 2014. Konseptet med bandet var å bytte ut gitaren som fast instrument med rockeorgel. Det ryktes at det en gang var med en gitarist med navn Tormod i bandet, men han forsvant på mystisk vis. Bandet lagde egne orgel ved å kutte av beina på stueorgel og snekre de sammen. I løpet av sin karrière ble det ødelagt minst tre stueorgel.

I 2014 dro Tormod Orgelkvartett i studio for å spille inn demoer. Dette resulterte i demoene «Got Any Plans For The Weekend?» og «I Wanna Be Your Man». Sistnevnte ble utgitt som digitalt bonusspor på samleskiva «Full Stall: Volume 1» i 2015. Det samme året spilte Tormods Orgelkvartett en miniturné i Norge. Sommeren 2015 går bandet i studio igjen for å spille inn debutalbumet sitt. Slutten av 2015 går med på å mikse og mastre albumet. Tormods Orgelkvartett var satt opp til å spille på Tons Of Rock festivalen i 2016, men på grunn av interne stridigheter må bandet avlyse. Etter dette valgte bandet å legge opp og avlyse debutalbumet sitt.

Johanna Winther og Jakob Ottesen begynner å snakke om et nytt band ved navn Ultrakill, noe som kommer til liv nesten to år senere da Buzzdriver legger opp og Jørgen Skontorp blir med i bandet.

Aktive: 2014 – 2016

 

 

Streaming: