Ginger Supremacy

Ginger Supremacy bandportrettGinger Supremacy var soloprosjektet til Jørgen Skontorp fra HRPS, Honecker, Buzzdriver, mm.. Prosjektet startet i 2012 etter at Jørgen Skontorp ønsket å lage et soloprosjekt. Det var mange forskjellige forsøk i starten, med ulik type musikksjangere. Prosjektet kom først til liv etter at Jørgen oppdaget spoken word og slampoesi. Ginger Supremacy var tungt inspirert av Velvet Underground/John Cale og Black Flag/Henry Rollins.

Ginger Supremacy bestod av Jørgen i front med lengre poetiske tekster, sammen med et jamband som akkompagnerer. Jambandet bestod av flere av Hoppla Hestens medlemmer, med medlemmer fra blant annet HRPS, Moose Empire, Honecker, og andre. Jambandet bestod ikke av noen faste medlemmer, men ble spilt av rullerende medlemmer, alt ettersom hvem som hadde tid. Dette gjorde at sounden var noe forskjellig fra gang til gang.

Prosjektet var noe kortlevd. Ginger Supremacy hadde første opptreden på UKM i Fredrikstad i 2012. I perioden 2012-2013 jobbet Jørgen med å skrive debutalbumet. Utgivelsen «Red Leader» ble spilt inn og gitt ut gjennom Hoppla Hesten i 2013. Albumet ble spilt inn live på en Tandberg båndopptager fra 60-tallet, noe som gir bakcingbandet en litt skranglete lyd. I 2015 ga Ginger Supremacy ut låta «Tørketid» på samleskiva «Full Stall: Volume 1». Prosjektet har hatt noen sporadiske fremføringer, men har stort sett vært inaktivt siden 2015.

Aktive: 2012 – 2015

Les sak fra Fredriksstad Blad fra 2015 her

Streaming: